Thursday, March 8, 2012

DSAI kata SBPA batal kerana Pakatan???


GEORGETOWN - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) dibatalkan kerana Pakatan Rakyat (PR). Menurutnya, sebelum ini beliau bersama dengan kesemua ahli PR mengadakan demonstrasi di seluruh negara bagi membantah skim baru berkenaan. “Nampaknya Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak terpaksa akur dengan kita, yang membantah SBPA untuk rakyat adalah PR bukannya Umno ataupun Perkasa".

“Dia (Najib) terpaksa tangguhkan skim ini sehingga Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) akan datang, sebab mereka masih yakin belum menang sehingga PRU ini,” katanya. Anwar berkata, skim berkenaan tidak sepatutnya dilaksanakan kerana hanya menjaga kepentingan sesetengah pihak sahaja.

“Gaji pegawai atasan yang sudah mencecah RM40,000 naik kepada RM40,000 lagi tetapi gaji kerani rendah naik juga, tapi hanya naik RM40 sahaja. “Kerana itulah kami kempen ke seluruh Malaysia kerana ia tidak adil untuk rak­yat,” katanya. Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ucapan sempena menyertai Kunjungan Muafakat Rakyat Pulau Mutiara 2012 di Little India. (rujuk: http://www.sinarharian.com.my/politik/sbpa-batal-kerana-pakatan-kata-anwar-1.30615)


p/s : Ye ke sebab PR? Kalau sebab PR awatnya xkecoh pun? amboi lepaih pengumuman ni semua sebab depa la.....Nak bagitau sikit ini semua sebab RAKYAT la..... sebab ia keluaq dari mulut PM dan bukannya keluar dari mulut DSAI.......Yela, memang mengaku je DSAI apa saja yg PM buat semua salah hak depa salah xnampak..... cuba realisasikan janji2 Pilihan raya dulu tu...banyak lagi tak tertunai, ni dok cari salah orang je.... haiii, kesian PR agaknya dah xdak modal la nk cari isu ni........hmmmmmm...

No comments:

Post a Comment