Thursday, February 9, 2012

Statement Anwar.....baik punyerrr !!!

1.            Statement DSAI : “Kalau sokong PR, hari ni memerintah esok?
1.      Barang turun harga
2.      Minyak turun harga

p/s : Takkan 2 ni je  kot yang dok dibebelkan oleh pembangkang?? Kalau setakat 2 benda ni je ‘budak tak tumbuh gigi’ pun boleh cakap….. setiap kali ceramah 2 benda ni yang dok disebut…apa barang?
Realitinya : Kalau PR turunkan harga barang pun, kompom ke peniaga2 / pemborong xkan naikkan harga walaupun harga barang dunia naik??? PR boleh bagi gerenti ke???

2.            Statement DSAI : “Melayu miskin, India di estet…u ingat sebab Cina ke? India miskin sebab Melayu ke? Melayu miskin sebab Cina? Dan India miskin sebab Melayu? Takkkkk…sebab pemimpin yang tak jaga“

Realitinya : Pemimpin mana yang tak jaga tu? Kalau betul la Melayu, Cina dan India ni miskin ramai dah yang jadi peminta sedekah tepi-tepi jalan….la ni kalau tengok kat estet bukan takat India je, Melayu pun ramai….. cuba tengok yang jadi doktor? Peguam? Guru? Melayu saja ke? Kalau pemimpin BN ni tak jaga, memang tak ada la bantuan RM500, bantuan itu bantuan ini….. setakat BN memerintah ni rakyat tak ada lagi yang kebulur macam mat Somalia tu…..semua dapat pelajaran, semua ada hak nak jadi doktor dan peguam…semua ada hak untuk dapat bantuan rumah, semua ada hak untuk dapat kemajuan dan pembangunan yang dibawa oleh BN….tapi PR? Apa yang rakyat dapat? Kalau kat Selangor ye….dapat air free? Negeri lain???????

3.            Statement DSAI : Sedara pilih nak setiap bulan rm900 minimum atau nak setiap bulan di bawah pakatan rakyat rm1,000 minimum? – Gaji bagi kakitangan awam
Realitinya : Tak payah la nak tggu PRU-13 kalau betul2 nak laksanakan. Buat dulu …. Bagi gaji RM1,000 (bonus) kepada kakitangan awam yg kerja bawah kerajaan neger (pembangkang) mcm kat Pulau Pinang, Kedah dan Selangor. Cuba dulu turunkan harga barang bagi negeri2 ni…. Ni tak…cakap je lebih… duit nak biayai kempen pilihan raya PR pun pinjam dari luar…banyak sangat ke duit DSAI? Mana dapat?? 

No comments:

Post a Comment